Gästlärarens erfarenheter i Gävle: Två dagar med Klätterträdet

För några dagar sedan hade jag förmånen att bli inbjuden som gästlärare hos Klätterträdet AB, ett konsultföretag i Gävle som specialiserar sig på utbildning inom behandlingspedagogik och beroendeterapi. Grundaren, Billy Ljungberg, och jag delar en gemensam mörk och destruktiv bakgrund som vi sedan övervunnit. Båda har dessutom pluggat till terapeuter. Till en början läste vi båda gestaltterapi sedan kvistade vi åt olika håll. Jag hittade min hemvist i psykoanalysen och Billy hittade sin i somatic experiencing. Vår vänskap och vårt förtroende för varandra som terapeuter ledde till att jag nu, för andra året i rad, bjudits in för att hålla två dagars föreläsningar och workshops inom grundläggande KBT och Motiverande intervju.



Klätterträdet, som startades 2020, erbjuder en rad tjänster, inklusive terapi, utbildning och handledning. Under min vistelse i Gävle den 5-6 april 2023, hade jag förmånen att dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter till en grupp engagerade deltagare som arbetar inom behandlingsbranschen. Fokus låg på att ge praktiska verktyg och tekniker som deltagarna kunde omsätta direkt i sina respektive yrkesroller.


Mina föreläsningar och workshops anpassades efter deltagarnas behov och intressen. Genom att använda en whiteboard som hjälpmedel och kontinuerligt kontrollera deltagarnas förståelse, kunde jag skapa en lärorik och interaktiv miljö där alla kände sig delaktiga och engagerade.


Under min vistelse i Gävle fick jag även möjlighet att utforska staden och dess kultur tillsammans med Billy. Vi promenerade genom de historiska gårdarna och besökte fängelsemuseet, vilket gav mig en större uppskattning för stadens rika kulturarv.


Deltagarna i mina föreläsningar och workshops gav positiv feedback och uppskattade att jag kunde förklara teorier och tekniker på ett sätt som var lätt att omsätta i praktiken. Denna erfarenhet har ytterligare stärkt min passion för att dela med mig av min kunskap och hjälpa andra att utvecklas inom sina yrkesroller.


Jag skulle definitivt rekommendera andra att besöka Gävle eller att samarbeta med Klätterträdet. Deras engagemang för att erbjuda professionell och mångsidig service inom terapi, utbildning och handledning gör dem till en fantastisk resurs för dem som vill vidareutvecklas inom socialpedagogik och beroendeterapi.


Comments

Popular posts from this blog

Överföring: Inte bara i terapirummet

Så nära sanningen det går

Sorgens psykodynamik: från omedveten investering av libido till förlust, sorg och depression